Πορεία για μια Αποστρατιωτικοποιημένη Λευκωσία 2015


Γιατί αυτή η πόλη χωρίζεται από σύνορα;

Θέλουμε όντως να βλάψουμε ο ένας τον άλλο;

Υπήρξαμε ποτέ τόσο διαφορετικοί όσο μας δίδαξαν να είμαστε;

Αυτή η πόλη δεν χωρίστηκε επειδή μιλούσαμε διαφορετικές γλώσσες· ήταν το αποτέλεσμα ενός παιχνιδιού εξουσίας μεταξύ ανταγωνιζόμενων ελίτ.

Για κάποιους ήταν προτιμότερο να έχουν όλη την εξουσία σε μισό νησί, παρά να μοιράζονται την εξουσία σε ολόκληρο.

Μα η καθημερινότητά μας δεν είναι τσιφλίκι τους. Κανένας και καμιά δεν πρέπει να ζει υπό διαρκή απειλή, σε μια πόλη που 5 διαφορετικοί στρατοί στρέφουν τα όπλα τους πάνω μας, τάχα για να μας προστατέψουν.

Και όμως, βρίσκουν χώρο για όλους τους στρατούς τους σε μια λωρίδα γη, αλλά, όταν προσπαθούμε να συναντηθούμε, έχουν το θράσος να μας πουν ότι κλείνουμε το δρόμο.

Είμαστε ενάντια σε όλους τους εθνικιστικούς και ιμπεριαλιστικούς στρατούς, τις μετα-αποικιακές στρατιωτικές δυνάμεις και συμμαχίες, καθώς και στους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς και τους απολυταρχικούς θεσμούς. Κανένας δεν πρέπει να είναι στρατιώτης των ελίτ, ποτέ και πουθενά.

Ώρα να πάρουμε πίσω ότι μας έκλεψαν οι στρατοί: την πόλη μας, τις γειτονιές μας, τη ζωή μας.

Αυτό το μήνα, στις 28, ας βιώσουμε τη Λευκωσία όπως μας αξίζει.

Σημεία συγκέντρωσης:

Πλατεία Φανερωμένης στις 14:00, ή

Πλατεία Σαραγιού στις 14:30

Έλα!

Θα περπατήσουμε στους δρόμους της πόλης μας, θα πούμε κανένα τραγουδάκι, θα περάσουμε καλά και θα συναντηθούμε στο Σπίτι της Συνεργασίας (απέναντι από την κατάληψη του ΟΗΕ).

Με ανοιχτές συζητήσεις, ζωντανή μουσική και ΔΙΧΩΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ!

Συνέλευση για μια Αποστρατιωτικοποιημένη Λευκωσία

YKP – Συσπείρωση Ατάκτων – faq – Γρανάζι – ΣΥΡΙΖΑ – Δικοινοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συνεργασία/İki Toplumlu Radikal Sol İşbirliği – Εργατική Δημοκρατία – Νέα Διεθνιστική Αριστερά/Yeni Enternasyonalist Sol