Αρχείο


Αναλύοντας τον αστικό και τον δημόσιο χώρο: διαλεκτικές και μεταμοντέρνες προσεγγίσεις

*Το κείμενο αποτελεί επεξεργασμένο απόσπασμα από το βιβλίο Δημόσιος χώρος, πόλη και εξουσία το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων Ο δημόσιος χώρος, όπως κάθε χώρος, είναι κοινωνικός: παράγεται μέσα από κοινωνικές σχέσεις, επεμβαίνει ... Συνέχεια..


Δήλωση αντίρρησης συνείδησης

Δεν προτίθεμαι να συμμετάσχω με κανέναν τρόπο στις όποιες μελλοντικές δραστηριότητες της Εθνικής Φρουράς, καθότι η συνείδησή μου και οι φιλοσοφικές και ηθικές μου πεποιθήσεις δεν μου επιτρέπουν με κανένα τρόπο να συμβάλω σε καμιά τυχόν μελλοντική ... Συνέχεια..


Και του Λαού ομάδα; Η ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου αριστερού σωματείου της κύπρου

Α) Πολιτική ταυτότητα των ποδοσφαιρικών σωματείων Που την αρχή της βρετανικής κυριαρχίας, η εκκλησία, ως ηγεμονική δύναμη των ελληνοκυπρίων, μαζί με τους δάσκαλους τζιαι μια μικρή πολιτική τζιαι οικονομική ελίτ είχαν τον έλεγχο της ε/κ ... Συνέχεια..


Μια εποχή στο σύνορο

«Κάμνοντας δουλειές»: Εμπειρικές τζιαι θεωρητικές περιπλανήσεις Όταν εστράφηκα στην Κύπρο μετά τις σπουδές μου εγυρεφκούμασταν με διάφορους φίλους να έβρουμε έναν χώρο να μεινίσκουμε. Λλίο τζιαιρό πριν είσιεν περάσει η περιβόητη νομοθεσία για ... Συνέχεια..


Η κατάσταση της Εργασίας στην Ευρώπη: Απολογισμός της συνάντησης του Beyond Europe

Τον Μάρτη εσυναντήθηκεν στο Καϊμακλί η πανευρωπαϊκή αντιεξουσιαστική πλατφόρμα Beyond Europe, της οποίας η Συσπείρωση Ατάκτων ένι μέλος. Συντρόφισσες τζιαι σύντροφοι που τις οργανώσεις Αντιεξουσιατική Κίνηση (Ελλάδα), Plan C (Βρεττανία), umsGanze ... Συνέχεια..


Labour Struggles in Spain: A New Chapter

Spain is entering a new chapter in its history of labour struggles. Some scholars, and especially economists, have always criticized the Spanish labour market for being ‘too rigid’, making it difficult for employers to fire employees whenever the ... Συνέχεια..


Επιτήρηση, Αποθήκευση & «Έξυπνο» Μέλλον: Η Περίπτωση της Amazon

Ο John Malamatinas ζει στις Βρυξέλλες, στην Κολωνία και στη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται σε αντικαπιταλιστικές ομάδες και δίκτυα. Ασχολείται κυρίως με θέματα εθνικισμού, κοινωνικών αγώνων και κρίσης στην Ελλάδα. Πόσο διαφορετικό θα είναι το ... Συνέχεια..


Δημόσια Παιδεία σε καθεστώς επισφάλειας

Η απεργία των εκπαιδευτικών στα επιμορφωτικά κέντρα και τα ολοήμερα σχολεία Συνειδητή πολιτική υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου η «αγορά υπηρεσιών» Στα χρόνια της οικονομικής κατάρρευσης της Κύπρου, της Ελλάδας, της μεσογειακής και όχι μόνο ... Συνέχεια..


«Απρόβλεπτες» στιγμές «αδιανόητων» αιτημάτων, Η Πολιτική δράση της ΔΕΔΕ

Η Πολιτική, λέει ο Ζακ Ρανσιέρ, δεν είναι η ρουτινιάρικη διαχείριση της συμβίωσης των ατόμων και των κοινών. Η Πολιτική είναι στιγμές που επιτρέπουν την ανάδυση μορφών λόγου, που διαφορετικά μένουν στη σιωπή, και δρώντων, που διαφορετικά μένουν ... Συνέχεια..


Glitter flows

We make love for pleasure We bend genders on purpose We joke in both languages Effeminate men and masculine women and those of us that are none of the above like cats we creep through borders that we do not recognise and dance barefoot to ... Συνέχεια..