Να υπερασπιστούμε την διεκδικητική κληρονομιά της πρωτομαγιάς


Να υπερασπιστούμε την διεκδικητική κληρονομιά της πρωτομαγιάς

Να μη χαρίσουμε τίποτα και να διεκδικήσουμε τα πάντα

Η φετινή πρωτομαγιά μας βρίσκει μπροστά σε μια χυδαία απόπειρα ενοχοποίησης των εργαζομένων ως υπαίτιων της κρίσης του καπιταλισμού και μιας ταυτόχρονης ολομέτωπης επίθεσης στα εργασιακά κεντημένα..

Σε αυτό το πολύ δύσκολο περιβάλλον θα ανέμενε κάποιος από τα συνδικάτα να είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα . Στάθηκαν όμως ανίκανα να υπερασπιστούν έστω και τα βασικά . Εγκλωβισμένα για χρόνια στις λογικές του κράτους και του κεφαλαίου για «κοινωνική ειρήνη», εξαρτημένα πλήρως από τα κόμματα και τους γραφειοκράτες το μόνο που κατάφεραν μέχρι στιγμής είναι να ψελλίσουν κάτι δακρύβρεχτα του τύπου “πρέπει να αποφασίζουμε όλοι μαζί οι κοινωνικοί εταίροι ” και να προβούν σε κάποιες συμβολικές ενέργειες για την τιμή των όπλων.

Όμως οι εποχές του καλοπιάσματος έχουν τελειώσει. Η ταξική συνεργασία δεν βολεύει πλέον τα αφεντικά γιατί και τα ίδια βρίσκονται σε ένα πόλεμο αλληλοεξόντωσης Η παγκόσμια αναδιανομή του κεφαλαίου προκαλεί ένα χωρίς έλεος πόλεμο με θύματα εκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα για να επιβιώσουν. Και η φτώχια δεν αφορά πλέον αποκλειστικά κάποιους μακρινούς μας «τρίτους κόσμους» . Είναι μια πραγματικότητα και στον πυρήνα των χωρών του ανεπτυγμένου καπιταλισμού.

Μπροστά στην νέα αυτή κατάσταση οι αγώνες δεν μπορούν να δίνονται στο επίπεδο του συμβολικού. Ούτε με στρατηγικές επιστροφής στην προηγούμενη κατάσταση. Η «αριστερή διαχείριση» του καπιταλισμού αποδεικνύεται μέρα με την ημέρα μια ανόητη προσπάθεια τετραγωνοποίησης του κύκλου. Αλλά επίσης και μια σοβαρή αιτία εγκλωβισμού των καταπιεσμένων στο υπάρχων καπιταλιστικό μοντέλο.

Όλοι εμείς οι χωρίς χαρτιά, επισφαλείς, άνεργες/οι , ενοικιαζόμενοι/νες , μετανάστριες/ες , οι εργαζόμενοι/ες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα είναι καιρός να δούμε την αλήθεια μας κατάματα και ως οργανωμένη τάξη πλέον να συμμετέχουμε άμεσα και ενεργά στις αποφάσεις που μας αφορούν .

Είναι καιρός να οραματιστούμε την ζωή μας έξω από αυτό το σύστημα δολοφόνο το οποίο καταστρέφει τον άνθρωπο αλλά και κάθε τι στον πλανήτη το οποίο μπορεί να του αποφέρει κέρδος.. Να σταματήσουμε τους λίγους που κερδίζουν από αυτό .

Συλλογικά και αυτοοργανωμένα να αγωνιστούμε για μια αταξική κοινωνία αλληλεγγύης και ισότητας.

Να μη τους χαρίσουμε τίποτα και να διεκδικήσουμε τα πάντα

Συμμετέχουμε στην Ταξική Πρωτομαγιά, ενάντια σε Τρόικα, Κράτος και Αφεντικά

1^η^ Μάη 2013 1.30 μ.μ. όλες και όλοι στην πλατεία Ελευθερίας

Συσπείρωση Ατάκτων