ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ


ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Μαζική διάδοση της ασπαρτάμης στην παγκόσμια διατροφική αλυσίδα ... διοχέτευση των επικινδυνότερων τοξικών ουσιών - γνωστών ως διοξινών - στη διεθνή χημική βιομηχανία ... κατασκευή της πρώτης ατομικής βόμβας κατά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο ... παραγωγή του θανατηφόρου αποφυλλωτικού αερίου "Agent Orange" στον Πόλεμο του Βιετνάμ ... επικράτηση του εμπορικότερου ζιζανιοκτόνου όλων των εποχών, "Roundup", στη γεωργική παραγωγή ... προώθηση της συνθετικής αυξητικής ορμόνης των βοοειδών στο σύστημα κτηνοτροφίας ... δεκάδες εργατικά ατυχήματα στην παγκόσμια γραμμή παραγωγής χημικών παρασκευασμάτων ... τοξική επιμόλυνση του φυσικού περιβάλλοντος, των τοπικών κοινοτήτων και των ιθαγενών πληθυσμών σε σχεδόν κάθε γωνιά του πλανήτη ... Αυτά είναι μερικά από τα σημαντικότερα, αλλά όχι τα μοναδικά περιβαλλοντικά, κοινωνικά και στρατιωτικά εγκλήματα μίας από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές επιχειρήσεις αγροχημικών ανά το παγκόσμιο, η οποία ιδρύθηκε το 1901 και από τότε συνεχίζει να έχει ως βάση των οικονομικών δραστηριοτήτων της τις ΗΠΑ. Το όνομα της: Monsanto.

Από τότε μέχρι σήμερα, η Monsanto κατάφερε να επεκτείνει ακόμη περισσότερο τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της, με αποτέλεσμα σήμερα να έχει καταστεί η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Μάλιστα, μέσα σε δύο μόλις δεκαετίες, η Monsanto κατάφερε να θέσει υπό τον έλεγχο της το 90% της παγκόσμιας παραγωγής Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (Genetically Modified Organisms). Τα μεταλλαγμένα, όπως είναι ευρύτερα γνωστά, οδηγούν σε επιμόλυνση της γενετικής αλυσίδας και εξάλειψη της βιολογικής ποικιλότητας του πλανήτη μας, στην αύξηση της χρήσης αγροχημικών παρασκευασμάτων και επικίνδυνων τοξικών ουσιών, στη διακινδύνευση της δημόσιας υγείας, κυρίως των τοπικών κοινοτήτων και των ιθαγενών πληθυσμών που συνορεύουν με τις ΓΤΟ καλλιέργειες στις φτωχότερες και αναπτυσσόμενες χώρες, στη σταδιακή μείωση της αγροτικής παραγωγής, συγκριτικά με τις συμβατικές και οργανικές καλλιέργειες, στην αύξηση του κόστους παραγωγής για τους ίδιους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους και συνεπακόλουθα στον έλεγχο της παγκόσμιας διατροφικής αλυσίδας και την επιδείνωση της φτώχειας, της εξαθλίωσης και του υποσιτισμού των κατώτερων και φτωχότερων κοινωνικών τάξεων.

Την ίδια στιγμή, η Monsanto και οι υπόλοιπες εταιρείες βιοτεχνολογίας (όπως η Syngenta, η DuPont, η Bayer-BASF και η Pioneer) προσπαθούν να προωθήσουν και να μας πουλήσουν τα καταστροφικά προϊόντα τους, με πρόσχημα τη βελτίωση και αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων, σε μία υποτιθέμενη προσπάθεια τους να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων προβλημάτων της φτώχειας και της πείνας. Επειδή, λοιπόν, η επιδείνωση της φτώχειας και η έλλειψη τροφίμων δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα φυσικά προϊόντα του παγκόσμιου καπιταλισμού και κυρίως ενός άνισου συστήματος παραγωγής, διανομής και κατανάλωσης βασικών αγαθών, δεν χαύουμε κανένα βιοτεχνολογικό παραμύθι. Τα μεταλλαγμένα όχι μόνο δεν αυξάνουν την πρόσβαση σε γη, τρόφιμα και έσοδα των φτωχότερων ανθρώπων και κατώτερων τάξεων, αλλά απεναντίας οδηγούν στην αναπόφευκτη και οριστική υποδούλωση τους, στερώντας τους ότι πιο βασικό χρειάζονται για να επιβιώσουν. Την ίδια τη γη και την τροφή τους. Τα μεταλλαγμένα δεν παράγονται από και δεν προορίζονται για τους φτωχούς και αδύνατους αυτού του πλανήτη, όπως μας θέλουν να πιστεύουμε. Οι μόνοι πραγματικά κερδισμένοι από το παγκόσμιο σύστημα παραγωγής, διανομής και κατανάλωσης μεταλλαγμένων είναι η ελίτ των βιοτεχνολογικών και αγροχημικών κολοσσών.

Γι΄αυτό λοιπόν αντιστεκόμαστε στη βιοπειρατεία και το πατεντάρισμα των σπόρων και άλλων μορφών ζωής. Τασσόμαστε υπέρ του δικαιώματος των απλών ανθρώπων και των ιθαγενών πληθυσμών να διαφυλάξουν τους σπόρους και τη βιοποικιλότητα τους. Παλεύουμε για την ανατροπή του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος, έτσι ώστε η παγκόσμια παραγωγή τροφίμων να ικανοποιεί τους ανθρώπους και τον πλανήτη, όχι τις επιχειρήσεις και το κεφάλαιο. Αγωνιζόμαστε για γη και ελευθερία.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΟΙ ΚΑΝΕΝΟΣ