Ο μύθος της Ευρωπαικής Ένωσης


Η Ευρωπαική Ένωση είναι μια διεθνής οργάνωση του κεφαλαίου, μιας ελίτ ανθρώπων (επιχειρηματιών, πολιτικών, τραπεζιτών ανεξαρτήτου εθνότητας) που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να μας πίνουν το αίμα. Ειναι η ένωση αυτών που μας παίρνουν την μπουκιά από το στόμα, αυτών που αρπάζουν ό,τι οι εργαζόμενοι παρήγαγαν με την δουλεία τους για να δώσουν πίσω μόνο τα ψίχουλα. Σήμερα κρατάνε και τα ψίχουλα.

Η στάση της ΕΕ στην κρίση δεν οφείλεται σε λάθος πολιτικές ούτε στην διαφθορά. Είναι συνειδητή και έχει στόχο την υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου. Έχει στόχο την κρίση να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι, ενώ οι πλούσιοι θα συνεχίσουν ανενόχλητοι να απολαμβάνουν τον πλούτο που οι εργαζόμενοι παράγουν, με τον σωματικό και πνευματικό τους κόπο. Αλλοι κάνουν το φαγοπότι και άλλοι πληρώνουν τον λογαριασμό...Αυτή είναι η ΕΕ, αυτός είναι ο καπιταλισμός.

Οι μύθοι της Ευρωπαικής ιδέας, του Ευρωπαικού οράματος, της Ευρωπαικής αλληλεγγύης και των ''πολιτών'' ήταν ο ιδεολογικός μανδύας με τον οποίον σκέπασαν τον σκοπό ίδρυσης της Ευρωπαικής Ένωσης. Η ΕΕ ιρύθηκε με σκοπό να αυξηθεί η κερδοφορία των καπιταλιστών και να εκμεταλλευτούν πιο αποτελεσματικά τους εργαζόμενους. H ''ευρωπαϊκή ενοποίηση'' δεν έγινε προς όφελος των λαών, αλλά για την καλυτέρευση της ανταγωνιστικότητας του Ευρωπαικού κεφαλαίου στην παγκόσμια οικονομία.

Το περίφημο ''ευρωπαϊκό κεκτημένο'' είναι ο τρόμος της ανεργία και της φτώχειας, είναι οι μισθοί πείνας, είναι ο εργασιακός μεσαίωνας στον 21 αιώνα. Η περίφημη ''παιδεία'' που προωθεί είναι η παιδεία του πως να χειρίζεσαι την μηχανή, πως να δουλέυεις στο γραφείο, δηλαδή πως να βγάζεις κέρδη για τα αφεντικα.

Η περίφημη ''αλληλεγγύη'' της ΕΕ δεν είναι τίποτε άλλο απο την αλληλεγγύη των καπιταλιστών και του πολιτικού τους προσωπικού ενάντια στην αλληλεγγύη και τον κοινό αγώνα των εργαζομένων. Τα δικά μας συμφέροντα δεν είναι κοινά με τα συμφέροντα του Κύπριου, Γερμανού, Ελληνα, Βούλγαρου επιχειρηματία, του αφεντικού, αλλά με του Κύπριου, Γερμανού, Έλληνα, Βούλγαρου εργαζόμενου...γιατί στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι. Για τα αφεντικά και την ΕΕ είμαστε μόνο νούμερα σε χαρτί, είμαστε αντικείμενα για την παραγωγή κέρδους.

Το ''Ευρωπαικό όραμα'' δεν είναι τίποτα άλλο από το όραμα των καπιταλιστών. Ένα όραμα μιας Ευρώπης όπου οι λαοί της είναι τροφή για την μηχανή του κέρδους, όπου οι ''πολίτες'' της είναι οι αναλώσιμοι μισθωτοί σκλάβοι ενός συστήματος που η ουσία του είναι να ευνοεί μια ελίτ ανθρώπων στην κορυφή. Το Ευρωπαικό και καπιταλιστικό κεκτημένο είναι αυτό που πρέπει να ανατρέψουμε αν θέλουμε να ζήσουμε και όχι απλώς να επιβιώσουμε. Να πάρουμε οι ίδιοι στα χέρια μας την ζωή μας. Να φτιάξουμε το δικό μας όραμα.